Saturday, 31 May 2014

Keropok Udang Sedap

Teks: Maslinda Noor
Imej: Koleksi peribadi

Assalammualaikum,
Salam sejahtera,

Di sini hendak saya kongsikan pada semua tentang keropok udang sedap. Mula-mula MIL saya yang perkenalkan. MIL saya beli di pasar pagi. Mungkin dia berkenan dengan warna dan potongannya yang cantik.


Pada permulaannya saya tidaklah berminat, potongannya memang cantik tapi terlalu tebal. "Mesti keras keropok ni kan" kata saya dalam hati. Tapi demi nak memuaskan hati anak-anak yang asyik ke dapur mencari makanan umpama kucing yang kelaparan, saya pun mulakanlah operasi menggoreng.

Wah, ia membesar dan mengembang dengan cantik! Seronok pula meggoreng. Anak-anak dara saya pun apalagi mulalah menyibuk nak masukkan keropok dalam kuali. Hmm, sudahnya jadi aktiviti bersama pula.



Walaupun tebal ianya rapuh & sangat rangup. Rasanya pulak sedap, seakan-akan Keropok Lobster yang biasanya di jual di stesen-stesen minyak. Memang sedap, makan dengan nasi, bihun, mi atau dimakan begitu sahaja. Sekilogram hanya RM15. Murahkan. Kalau kawan-kawan semua teringin nak rasa ORDERlah dengan saya. Memang berbaloi.


Hubungi saya:
Sms: 0127326976
Fb: Maslinda Noor
Fanpage: Kedai Serbaneka Online
Email: maslindanoor@gmail.com


Teks:

Wednesday, 28 May 2014

Pakej Iklan Di Soho Directory

Assalamualaikum,
Salam Sejahtera,

Kami di Akademi Bekerja Di Rumah (ABDR) menawarkan Pakej Pengiklanan bagi mempromosikan produk anda yang akan dipamerkan dalam ruangan iklan di http://sohodirectory.blogspot.com/

Kami akan terus mempromosikan iklan anda selagi anda masih ingin meneruskan pengiklanan selepas tamat tempoh.

Pakej-pakej iklan yang ditawarkan adalah seperti:

Pakej Iklan 1 : RM50
  • 1 gambar, link fan page, link blog
  • Tempoh 6 bulan
  • Renew iklan RM50 untuk 6 bulan

Pakej Iklan 2 : RM100
  • 2 gambar, link fan page, link blog, keterangan produk atau perkhidmatan,  1 testimoni produk, ulasan blog pilihan
  • Tempoh 12 bulan
  • Renew iklan RM100 untuk setahun

Pakej Iklan 3 : RM250
  • 2 gambar, link fan page, link blog, keterangan produk atau perkhidmatan, 1 testimoni, ulasan blog pilihan
  • Tempoh 12 bulan
  • Servis bonus 1: siapkan email dan blog (bagi yang tidak ada blog bisnes)
  • Percuma ebook super wahm super mom
  • Renew iklan hanya RM100 setahun

Pakej Iklan 4 : RM300
  • 2 gambar, link fan page, link blog, keterangan produk atau perkhidmatan, 1 testimoni, ulasan blog pilihan
  • Tempoh 12 bulan
  • Servis bonus 1: siapkan email dan blog
  • Servis bonus 2: siapkan fan page bisnes, borang link produk
  • Percuma 1: ebook super wahm super mom (bernilai RM25)
  • Percuma 2: ebook asas blog (bernilai RM50)
  • Renew iklan hanya RM100 setahun

~TEMPAHLAH RUANG IKLAN ANDA SEKARANG~


Hubungi saya:

Sms: 0127326976
Email: maslindanoor@gmail.com
Fb: Maslinda Noor
Fanpage: Kedai Serbaneka Online

Monday, 26 May 2014

Pakej Kelas Online


Assalamualaikum,
Salam Sejahtera,

Kami di Akademi Bekerja Di Rumah (ABDR) menawarkan Pakej Kelas Online seperti berikut:


Pakej 1 ~ Kelas Asas Blog & Fanpage / Kelas Asas Blog & Penulisan
  • Yuran : RM150 
  • Bonus : Sebuah ebook Belajar Asas Blog


Pakej 2 ~ Kelas Asas Blog & Fanpage / Kelas Asas Blog & Penulisan
  • Yuran : RM180 
  • Bonus : 3 buah ebook Belajar Asas Blog, Panduan Mula Bisnes Butik & Super WAHM Super MOM


Pakej 3 ~ Kelas Asas Blog & Fanpage / Kelas Asas Blog & Penulisan
  • Yuran : RM200
  • Bonus : 4 buah ebook Belajar Asas Blog, Panduan Mula Bisnes Butik, Super WAHM Super MOM & 101 Idea Home-Based Bisnes


Pakej 4 ~ Kelas Penulisan Kreatif
  • Yuran : RM170
  • Bonus : 3 buah ebook Belajar Asas Blog, 101 Tip Penulisan Novel & Rautan Takdir


Pakej 5 ~ Kelas Asas Blog & Fanpage / Kelas Asas Blog & Penulisan
  • Yuran : RM300
  • Bonus : 3 buah ebook Belajar Asas Blog, Super WAHM Super MOM, Panduan Mula Bisnes Butik & 101 Idea Home-Based Bisnes


Pakej 6 ~ Kelas Iklan Mudah.my & Kelas Asas Blog & Fanpage
  • Yuran : RM250
  • Bonus : 2 buah ebook Belajar Asas Blog & 101 Idea Home-Based Bisnes


Hubungi saya:

Sms: 0127326976
Email: maslindanoor@gmail.com
Fb: Maslinda Noor
Fanpage: Kedai Serbaneka Online

Sunday, 25 May 2014

Solat Itu Tiang Agama


Assalammualaikum,
Salam Sejahtera,

Solat adalah satu kewajipan yang wajib dilakukan oleh semua umat Islam tidak kira ianya miskin, kaya, hamba atau merdeka, lelaki mahupun wanita.

Sabda Rasulullah SAW:
"Solat itu tiang agama, barangsiapa yang mengerjakannya maka ia menegakkan agamanya dan barangsiapa yang meninggalkannya ia meruntuhkan agamanya." (Hadis riwayat Al-Bukhari dan Muslim).

Bagi mereka yang meninggalkan solat adalah berdosa besar kerana ia menjadikan seseorang itu tidak ada keislamannya.


Maka, marilah kita bersolat dan jangan sesekali mengabaikannya.


#sembahyanglahandasebelumandadisembahyangkan



Teks: Maslinda Noor
Imej: Google

Saturday, 24 May 2014

Pupuk Kesedaran Sivik: Jangan Meludah Merata-Rata



Assalammualaikum,
Salam Sejahtera,

"Eeuuwww! Apa yang aku pijak ni? Sisa buangan siapalah ini, berlendir!" bentak aku dalam hati. Hati aku tambah panas bila sisa buangan itu melekat pada selipar Cap Tulang Ikan aku. Mana tidaknya dengan cuaca panas, ditambah menggalas 'handbag' 10kg (Adam Haziq lah tu...), terpijak pula kumbahan yang entah milik siapa. Sungguh menjijikkan.

Tolonglah.....jangan meludah di merata-rata tempat. Pergilah cari tandas ke, buang di tisu ke atau simpan dulu ke, paling tidak pun kalau kemaruk sangat hendak meludah, ludahlah ke longkang, tempat yang bukan menjadi kawasan lalu-lalang.

Kadang-kadang mereka yang meludah merata-rata ni sudah terbiasa hinggakan menjadi satu tabiat. Susah nak diubah sikap segelintir mereka ini. Kesedaran sivik mungkin tidak diterapkan pada mereka sejak azali. 


Maka dengan itu, pupuklah nilai moral dan sivik ini pada anak-anak kita. Melentur buluh biar dari rebungnya. Pada mereka yang mempunyai tabiat buruk ini, hentikanlah kerana ianya tidak sopan dan tidak 'macho langsung'. Akhir kata, praktikkanlah pendidikan sivik yang telah kita pelajari di sekolah dulu dan terapkanlah nilai-nilai murni dalam kehidupan.

#donotspiteverywhere


Teks: Maslinda Noor
Imej: Google

Friday, 23 May 2014

Terma & Syarat Pembelian



Cara-cara pembelian



1- Sebelum pembelian, sila pastikan dengan pihak kami tentang stok terlebih dahulu melalui cara email / sms kepada kami.

2- Sekiranya stok sedia ada, sila lakukan pembayaran kepada:


        Maybank  :   158293739211 (Maslinda Noor)
3- Emailkan / smskan resit pembelian ke maslindanoor@gmail.com atau 012-7326976
4- Sila maklumkan maklumat pembeli kepada pihak kami melalui email / sms.
5- Pihak kami akan menggunakan khidmat penghantaran dari Skynet / Gdex / Poslaju mengikut keaadaan lokasi pembeli.
6- Penghantaran adalah setiap hari kecuali hari Jumaat.
7- Setiap pesanan yang dibayar pada selepas pukul 2 petang akan diproses keesokan hari.
8- Barangan akan sampai dalam masa 1 - 5 hari tempoh bekerja.
9- Sekiranya ada sebarang kerosakan semasa penghantaran, pihak kami tidak akan bertanggungjawab tetapi sekiranya berlaku pertukaran pesanan, pihak kami akan bertanggungjawab sepenuhnya.
10- Sekiranya ada sebarang kemusykilan, sila email / sms kepada pihak kami.

SELAMAT MEMBELI-BELAH DI ALAM MAYA!!!


Tentang Akademi Bekerja Dari Rumah (ABDR)


Assalammualaikum,


Siapa pengasas ABDR?
Puan Masayu Ahmad penulis ebook Janawang Di Rumah, Belajar Asas Blog, SuperWAHM, SuperMOM, 101 Idea Home-Based Bisnes, Mula Bisnes Butik dan Panduan 44 Hari Pantang Tradisional & Moden.

Tujuan ABDR ditubuhkan?
Memberi peluang kepada suri rumah sepenuh masa dan suri rumah berkerjaya menjana pendapatan hanya dari rumah.

Apa yang ditawarkan ABDR?
Kami menawarkan kelas-kelas online seperti:

1- Kelas asas blog dan penulisan
2- Kelas asas blog fanpage mula bisnes
3- Kelas penulisan kreatif
4- Kelas penulisan ebook pertama
5- Kelas akaun online/offline
6- Kelas asas wordpress
7- Kelas borong telekung solat
8- Kelas iklan mudah.my
9- Rakan niaga / pengurus online
10- Tempahan blog bisnes

Info kelas:

1- Kelas online asas blog dan penulisan
Belajar menulis secara santai tetapi masih mengekalkan Bahasa Melayu formal. Ini adalah salah satu cara menarik minat pembaca agar suka baca dan bertandang ke blog kita. Bina tapak awal memperkenalkan diri kepada pembaca/bakal pelanggan. Teknik tulisan yang mempengaruhi pembaca datang dan datang lagi. Bergabung dengan lebih ramai Blogger di akademi kami yang sudah mencecah 700 blog untuk membantu aliran trafik blog. Juga belajar mengetahui teknik yang betul, apa yang kita suka tulis dan cara konsisten untuk kita terus aktif menulis di blog. Bagi yang sudah ada blog, tapi masih tiada idea menulis juga dialu-alukan untuk menyertai kelas ini.

2- Kelas online asas blog fanpage mula bisnes
Bagi yang mahu memulakan bisnes online tapi tidak tahu cara. Mahu mula berbisnes tetapi masih tiada produk. Belajar urusniaga mudah dengan menggunakan medium percuma iaitu blog, fanpage dan facebook. Belajar menjana pendapatan awal bermula RM5, RM10, tingkatkan lagi RM20, RM50, RM100 dan seterusnya (tertakluk kepada kerajinan dan konsisten masing-masing). Kelas yang sangat sesuai untuk suri berkerjaya yang sangat sibuk, suri rumah sepenuh masa dan bagi mereka yang mahu buat secara sambilan atau sepenuh masa. Belajar membuat blog kedai online, belajar menulis secara konsisten, membuat borang tempahan, jenis-jenis entri blog, membuat fanpge dan juga belajar membuat pautan antara bloguntuk aliran trafik.

3- Kelas penulisan kreatif
Bagi yang bercita-cita untuk menulis cerpen. Belajar menulis cerpen dahulu sebelum menulis novel. Bila sudah pandai tulis cerpen, insyaAllah boleh menulis novel.

4- Kelas penulisan ebook pertama
Bagi yang ingin menghasilkan ebook sendiri.

5- Kelas akaun online/offline
Kami menawarkan kelas menguruskan akaun bisnes secara online dan offline.

6- Kelas asas wordpress
Bagi yang ingin belajar membuat website.

7- Kelas borong telekung solat
Khusus untuk mereka yang mahu belajar menjual borong. Dikendalikan oleh salah seorang guru online akademi, yang merupakan pakar jualan borong.

8- Kelas iklan mudah.my
mudah.my merupakan medium promosi online secara percuma. Belajar teknik beriklan dengan betul di situ.

9- Rakan niaga / pengurus online
Kami membuka penyertaan ini kepada mereka yang mahu memulakan bisnes online tapi tiada produk untuk diniagakan. Tiga produk utama akademi iaitu kelas online, produk digital ebook dan pakej iklan. Kesemuanya atas talian. Tiada stok yang perlu disimpan, juga tidak memerlukan modal tinggi. Hanya berbekalkan komputer dan talian internet.

10- Tempahan blog bisnes
Kami juga menawarkan perkhidmatan Tempahan Bina Blog Bisnes.


Bagaimana kelas dijalankan?
- kelas berbentuk tutorial dan dijalankan sepenuhnya scara online
- protege akan diberikan ebook rujukan iaitu ebook Belajar Asas Blog
- protege akan dimasukkan dalam Group Kelas di Facebook. Komunikasi adalah secara one      to one (personal coaching) melalui PM di Facebook atau Group Kelas.
- nota dan tutorial bergambar disediakan di dalam Group Kelas tersebut.

Bagaimana dengan jadual kelas?
Jadual kelas adalah fleksibel, mengikut masa protege sendiri bila mahu belajar. Pertanyaan dan soalan boleh dilontarkan terus kepada guru online melalui mesej di Facebook. Peserta hanya perlu rajin menyiapkan tugasan yang diberikan dan rajin bertanya serta berhubung dengan guru jika ada soalan yang ingin diajukan.

Apakah tugasan yang perlu dibuat?
Tugasan yang diberikan adalah sepenuhnya terus membantu protege menyiapkan blog masing-masing. Dengan ini protege tidak perlu mengambil masa lain lagi untuk menyiapkan semula blog mereka. Protege dan guru online hanya berhubung secara online sahaja. Hanya perlu ada kelengkapan gadget iaitu laptop atau komputer dan juga talian internet. Malah jika ada telefon canggih juga satu kelebihan pada protege untuk membuat tugasan terus walau di mana pun merek berada.

Di manakah kelas diadakan?
Uniknya kelas kami secara online sahaja. Boleh mula bila-bila masa sudah sedia.

Saya bekerja, tidak ada masa.....
Disebabkan tuan/puan tiada masa, sebab itulah kelas ini masanya fleksibel. Iaitu 10 langkah mudah untuk kelas penulisan dan 16 langkah untuk kelas bisnes.

Saya tak ada produk....
Produk kami sediakan. Anda boleh jadi Rakan Niaga Akademi. Jika sudah ada produk lagi ok, boleh teruskan menjual produk yang anda sedang/akan jalankan.

Berapa lama boleh pandai?
Bukan berapa lama boleh pandai, tetapi berapa cepat tuan/puan boleh siapkan tugasan. Ada pelajar laju ambil masa 10 hari sahaja, ada 3 minggu, ada sebulan dan lebih dari itu. Cepat atau lambat adalah bergantung kepada protege itu sendiri. Cepat siapkan tugasan, maka cepatlah kalian boleh mula menggunakan blog, facebook dan fanpage untuk menjana pendapatan pula.

Apa lagi yang kami dapat?
Jaringan dan perhubungan sahabat-sahabat lain yang juga dari kalangan suri rumah dan suri bekerjaya. Boleh berkenalan dan bertukar pandangan. Inilah kumpulan sokongan yang perlu untuk wanita yang bekerja di rumah, untuk mendapatkan semangat, pendapat, bina kenalan baru dan sebagainya. Juga pertukaran antara blog di akedemi dapat membantu menarik trafik ke blog.

Siapa digalakkan menyertai ABDR?
Kelas ini terbuka kepada semua yang mahu memulakan bisnes secara online atau masih tidak tahu cara bagaimana mahu memulakannya. Khusus utama untuk suri rumah, suri bekerjaya yang mahu menambah pendapatan secara sambilan atau sepenuh masa. Kaum adam juga dialu-alukan untuk menyertainya.

Apakah 'value-added' yang akan anda perolehi?
Kami akan kongsikan tips, tunjuk ajar, panduan dan kumpulan sokongan untuk sama-sama berjaya mencapai matlamat masing-masing menyertai akedemi ini.


Jika anda berminat menjadi ahli keluarga ABDR, boleh hubungi saya;



Call/Sms: 012-7326976
Email: maslindanoor@gmail.com
Facebook: Maslinda Noor
Fanpage: https://www.facebook.com/ked.serbaneka.online

@ terus ke 

http://akademibekerjadirumah.blogspot.com/


Wednesday, 21 May 2014

Pakej Famili Sunnah 3



Kismis Basah (1kg) + Madu Al-Shifa + Kurma Maryami Gred A (1kg)

Harga: RM122

Kos pos: RM16 (Sm) / RM65 (S&S)



Pakej ini mengandungi:

1- Kismis Basah (1kg)
  • baik untuk kecerdasan minda
  • mengurangkan sembelit
  • melindungi hati
  • melawan bakteria mulut yang menyebabkan pereputan gigi
  • membantu sebagai penerang hati
  • mengurangkan stress
  • membantu merawat penyakit anemia
  • membantu merawat masalah pelupa

2- Madu Al-Shifa
  • meningkatkan stamina tubuh
  • menguatkan sistem pencernaan
  • menjaga kesihatan hati
  • dijadikan sebagai ubat demam
  • membantu mengubati penyakit jantung, asma, kencing manis

2- Kurma Maryami Gred A (1kg)
  • kaya dengan zat besi, protein, serat, glukosa, vitamin A & C, sodium dan potassium
  • memberi tenaga segera
  • sesuai dimakan wanita yang sedang haid
  • membantu masalah anemia(kekurangan sel darah merah)
  • merangsang daya ingatan
  • membangkitkan nafsu kelamin
  • mencegah barah buah dada dan rahim
  • memudahkan proses bersalin
  • mengecutkan rahim



Hubungi saya:

Sms: 012-7326976
Email: maslindanoor@gmail.com
Fb: Maslinda Noor
Fanpage: Kedai Serbaneka Online

Pakej Famili Sunnah 2


Kismis Basah (1kg) + Kurma Maryami Gred A (1kg)

Harga: RM87

Kos pos: RM13 (Sm) / RM30 (S&S)



Pakej ini mengandungi:

1- Kismis Basah (1kg)

  • baik untuk kecerdasan minda
  • mengurangkan sembelit
  • melindungi hati
  • melawan bakteria mulut yang menyebabkan pereputan gigi
  • membantu sebagai penerang hati
  • mengurangkan stress
  • membantu merawat penyakit anemia
  • membantu merawat masalah pelupa

2- Kurma Maryami Gred A (1kg)
  • kaya dengan zat besi, protein, serat, glukosa, vitamin A & C, sodium dan potassium
  • memberi tenaga segera
  • sesuai dimakan wanita yang sedang haid
  • membantu masalah anemia(kekurangan sel darah merah)
  • merangsang daya ingatan
  • membangkitkan nafsu kelamin
  • mencegah barah buah dada dan rahim
  • memudahkan proses bersalin
  • mengecutkan rahim



Hubungi saya:

Sms: 012-7326976
Email: maslindanoor@gmail.com
Fb: Maslinda Noor
Fanpage: Kedai Serbaneka Online

Pakej Hamil Sunnah 1


Harga: RM117

Kos pos: RM16 (Sm) / RM30 (S&S)



Pakej ini mengandungi:

1- Kurma Maryami
  • kaya dengan zat besi, protein, serat, glukosa, vitamin A & C, sodium dan potassium
  • memberi tenaga segera
  • sesuai dimakan wanita yang sedang haid
  • membantu masalah anemia(kekurangan sel darah merah)
  • merangsang daya ingatan
  • membangkitkan nafsu kelamin
  • mencegah barah buah dada dan rahim
  • memudahkan proses bersalin
  • mengecutkan rahim

2- Madu Al-Shifa
  • meningkatkan stamina tubuh
  • menguatkan sistem pencernaan
  • menjaga kesihatan hati
  • dijadikan sebagai ubat demam
  • membantu mengubati penyakit jantung, asma, kencing manis


3- Minyak Zaitun
  • merendahkan tahap kolestrol
  • merendahkan tahap gula dalam darah
  • menghindari penyakit jantung dan pembuluh darah tersumbat
  • mengurangkan risiko kanser
  • meningkatkan metabolism dan mencegah kegemukan dengan mempercepatkan pembakaran lemak dan mencegah gula diubah menjadi lemak
  • penambah zat makanan, membantu penghadaman, mencuci dan membaikpulih perut
  • membantu pesakit gastrik
  • ramuan asas dalam kecantikan



Hubungi saya:

Sms: 012-7326976
Email: maslindanoor@gmail.com
Fb: Maslinda Noor
Fanpage: Kedai Serbaneka Online

Pakej Nyah Toksin dan Kolestrol

Harga: RM90

Kos pos: RM16 (Sm) / RM30 (S&S)


Pakej ini mengandungi:

1- Madu Al-Shifa
  • meningkatkan stamina tubuh
  • menguatkan sistem pencernaan
  • menjaga kesihatan hati
  • dijadikan sebagai ubat demam
  • membantu mengubati penyakit jantung, asma, kencing manis
2- Minyak Zaitun
  • merendahkan tahap kolestrol
  • merendahkan tahap gula dalam darah
  • menghindari penyakit jantung dan pembuluh darah tersumbat
  • mengurangkan risiko kanser
  • meningkatkan metabolism dan mencegah kegemukan dengan mempercepatkan pembakaran lemak dan mencegah gula diubah menjadi lemak
  • penambah zat makanan, membantu penghadaman, mencuci dan membaikpulih perut
  • membantu pesakit gastrik
  • ramuan asas dalam kecantikan
3- Cuka Kurma
  • merawat masalah pencernaan
  • merawat masalah usus
  • merawat masalah kerongkong, batuk yang berpanjangan dan kahak
  • menjaga kulit dari kepanasan matahari
  • mengatasi masalah lemak-lemak dibadan (kolestrol)
  • menstabilkan asid dan garam dalam badan
  • menyah toksin
  • membantu merawat masalah rahim
  • menguatkan gigi, mata dan telinga
  • mengembalikan tenaga lelaki dan perempuan


Hubungi saya:

Sms: 012-7326976
Email: maslindanoor@gmail.com
Fb: Maslinda Noor
Fanpage: Kedai Serbaneka Online



Monday, 19 May 2014

Pakej Nyah Toksin & Kolestrol 2

Harga: RM55


Kos Pos: RM16 (Sm, S&S)


Pakej ini mengandungi:

1- MADU AL-SHIFA
  • meningkatkan stamina tubuh
  • menguatkan sistem pencernaan
  • menjaga kesihatan hati
  • dijadikan sebagai ubat demam
  • membantu mengubati penyakit jantung, asma, kencing manis
2-  CUKA KURMA
  • merawat masalah pencernaan
  • merawat masalah usus
  • merawat masalah kerongkong, batuk yang berpanjangan dan kahak
  • menjaga kulit dari kepanasan matahari
  • mengatasi masalah lemak-lemak di badan (kolestrol)
  • menstabilkan asid dan garam dalam badan
  • menyah toksin
  • membatu merawat masalah rahim
  • menguatkan gigi, mata dan telinga
  • mengembalikan tenaga lelaki dan perempuan

Hubungi saya:

Sms: 012-7326976
Email: maslindanoor@gmail.com
Fb: Maslinda Noor
Fanpage: Kedai Serbaneka Online